Begeleiding groeiende organisaties

Wij zorgen dat uw organisatie verantwoord kan groeien. Hoger rendement door het bereiken van de juiste klant.

 

Professionele communicatie

Tegenwoordig ontkomt men er niet aan om een professionele uitstraling te hebben. Wij ontwikkelen uw huisstijl en meer.

Home Onze producten De Groeimonitor


De groeimonitor voor een hoger rendement

Organisaties opereren in een dynamische omgeving en passen zich continu aan aan de eisen en verwachtingen van de markt. Elke organisatie volgt een eigen levenscyclus en kiest een eigen groeitempo. Het is belangrijk om op tijd door te hebben waar de organisatie zich in de levenscyclus bevindt. De directie kan op elk moment kiezen voor consolidatie of doorgroei.

Toe aan 'n nieuw jasje?

Als mkb ondernemer heeft u altijd de keuze om actie te ondernemen of om niets te doen. Echter, in een voortdurende concurrerende omgeving is stilstand achteruitgang. Bij doorgroei loopt de organisatie vroeg of laat tegen haar eigen groeibegrenzingen op: de groei stuipen. Bij een groei stuip is de oude organisatie uit haar organisatorische jas gegroeid. Vaak merkt u dit pas als de bestaande organisatie begint te knellen; het is tijd geworden voor een nieuwe jas. Een aantal signalen:

  • Onduidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is
  • Managementinformatie is niet meer voldoende voor goed overzicht
  • Ontevreden medewerkers die zich niet begrepen voelen
  • Discussie in het management waar de prioriteiten liggen
  • Focus voor de komende jaren is onduidelijk

Al deze signalen zijn een indicatie dat het tijd wordt om structureel na te denken over de toekomst van de organisatie. Hieruit volgt dan weer een logische nieuwe efficiënte inrichting die bij de komende schaalgrootte hoort. Om winstgevend door te groeien vanaf een groei stuip loopt de organisatie veel meer risico’s dan in een voorgaande periode. Een groot aantal aspecten gaat aangrijpend veranderen.

De mkb ondernemer bepaalt niet enkel de identiteit en strategie van de organisatie maar vormt ook de bedrijfsleiding. De grootste uitdaging is om overzicht te blijven houden zodat u als ondernemer en manager kunt blijven sturen op verwezenlijking van de doelstellingen van uw organisatie. Door constant te blijven focussen op de behoeftes van de markt en regelmatig de organisatie te vergelijken met concurrenten, zorgt u ervoor dat de organisatie scherp blijft.

Groeimonitor voor mkb ondernemers

Organisatie in Vorm begeleidt u met de uitdaging om het proces van transformatie van de vorige fase naar de nieuwe fase goed te managen. Op tijd ingrijpen en de bakens verzetten om een neerwaartse spiraal te vermijden loont echt de moeite! Om de groeispurt heelhuids door te komen, zijn kennis en ervaring in verschillende disciplines noodzakelijk. Organisatie in Vorm hanteert onderstaande Groeimonitor voor mkb ondernemers:

  • Strategie
  • Marketing
  • Financiering
  • Organisatie
  • Communicatie

Onze Groeimonitor leidt tot omzetgroei. Het voordeel van omzetgroei is over het algemeen dat de winst en cashflow toenemen, en daarmee het rendement van de uw organisatie. Het nadeel is dat u meer afstemming en besturing nodig hebt. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden. Afhankelijk van de keuze of u voor groei of optimalisatie gaat, kunt u verschillende meetdoelen hanteren. Een goede focus op rendement en waardecreatie is in elke periode belangrijk.

 
Wij zijn creatief

Wij combineren denkkracht, analyse en logisch nadenken met CREATIVITEIT. 

Linker én rechter hersenhelften worden verbonden. 

 

Nieuwsbrief ontvangen?