Begeleiding groeiende organisaties

Wij zorgen dat uw organisatie verantwoord kan groeien. Hoger rendement door het bereiken van de juiste klant.

 

Professionele communicatie

Tegenwoordig ontkomt men er niet aan om een professionele uitstraling te hebben. Wij ontwikkelen uw huisstijl en meer.

Home Onze diensten Groeiende organisaties Organisatieontwikkeling

Organisatie ontwikkeling

Organisaties laten excelleren in deze moderne tijd is een enorme opgave. Vaak gaan organisatie ontwikkelingen en gedragsveranderingen gepaard met een inhoudelijke verandering: een nieuwe strategie, een reorganisatie, proces herstructurering of implementatie van een nieuw IT systeem. Het is dan goed om de huidige processen eens tegen het licht te houden. Wij zoeken continu naar de verbinding van de ‘harde’ en ‘zachte’ kant van veranderen, om maximaal resultaat te creëren en echt een stap voorwaarts te zetten als organisatie.

Hoger rendement door groei

Organisatie ontwikkeling is bedoeld voor mkb ondernemers die betrokken, gemotiveerde medewerkers en een betere beheersing van de kritische risico’s in de organisatie wensen. Deze problematiek wordt vaak gesignaleerd bij organisaties die binnen relatief korte tijd snel zijn gegroeid. Hierdoor is de organisatie complexer geworden en daardoor moeilijker beheersbaar. Daarnaast is deze dienstverlening zeer geschikt voor organisaties die hun kwaliteit op een hoger niveau willen brengen en beter willen renderen.

Het gaat ons om het combineren van het wat en hoe. Samen met u maken we het vraagstuk glashelder, om daarna de meest effectieve aanpak te ontwerpen en in te zetten. Ons werk begint dan ook met uw opgave: welk doel wilt u bereiken met het ontwikkelen van de organisatie? Door het stellen van de juiste vragen willen we samen met u uw opgave doorleven: creatief en verassend, met scherpte en een kritische blik achterhalen wat de essentie is. Vervolgens is het zaak om vast te stellen wat de meest effectieve manier is om uw doel te bereiken. Op basis van onze en uw ervaring met organisatie ontwikkeling en de diversiteit aan specialismen zijn wij in staat om het maatwerk te ontwerpen wat uw organisatie nodig heeft.

Aanpak van Organisatie in Vorm

Wij bieden diverse diensten zoals veranderkunde, procesverbetering en leiderschapsontwikkeling, die toegesneden worden op uw gewenste doel. Daarmee ondersteunen wij de ontwikkeling van mensen en organisaties, om beide optimaal te laten presteren: betrokken, gemotiveerd en gedreven, effectief en met alle juiste kwaliteiten.

De ervaring leert dat door directe betrokkenheid van uw medewerkers de beste resultaten worden geboekt. Betrokkenheid is noodzakelijk in verband met het inzicht in de processen van de verschillende personen. Tevens vergroot de betrokkenheid het draagvlak dat hiermee gecreëerd wordt voor de invoering van (eventuele) veranderingen.

Beheersing van groei voor een hoger rendement

Ontwikkeling van de organisatie maakt het de mkb ondernemer of manager mogelijk meer beheersing te krijgen op de groei van zijn organisatie. Deze beheersing vertaalt zich niet alleen in vermindering van de kans dat financiële risico’s zich voordoen. Ook geeft het een goede basis voor gedreven, competente medewerkers die zorgdragen voor groei en rendement.

Wij begeleiden u graag met praktische en goed doortimmerde oplossingen. Daarbij stoppen wij niet bij het geven van advies, maar we maken ons ook sterk voor de uitvoering.

 
Specifieke MKB ondersteuning
  • Klantgericht
  • Ondernemend
  • Doelgericht

 

Nieuwsbrief ontvangen?