Ons Partner netwerk

Door ons uitstekende partner netwerk bieden wij u de kracht van persoonlijk contact, de steun van een team.

 

Organisaties in tegenwind

Ondernemen is risico nemen. Wij begeleiden organisaties om snel in beter vaarwater te komen.

Home Onze diensten Organisaties in tegenwind


Organisaties in financiële problemen

Als het met uw organisatie minder goed gaat of indien zij mogelijk in haar voortbestaan wordt bedreigd, is snel en adequaat handelen een vereiste. Na jarenlang de wind in de zeilen te hebben gehad, kan uw bedrijf plotseling wind tégen krijgen. Een matig of slecht rendement hoeft u niet te accepteren. Door de terugval structureel aan te pakken, houdt u het bedrijf gezond. Wanneer er niet tijdig wordt ingegrepen, kan uw bedrijf zelfs in zwaar weer terecht komen. Er kunnen nieuwe risico’s en problemen ontstaan.

Organisatie in Vorm stelt op zo'n moment alles in het werk teneinde om koers te zetten naar beter vaarwater. Organisatie in Vorm begeleidt u hierbij effectief en succesvol. Onze ruime ervaring en het bijbehorend netwerk van uitstekende contacten met financiers waaronder banken alsmede topspecialisten op juridisch en fiscaal gebied,  staat daar zonder meer garant voor.

Hulp bij schuld aan de ondernemer staat centraal

Organisatie in Vorm heeft zich gespecialiseerd in het snel verbeteren van de resultaten en de liquiditeit van MKB bedrijven en familiebedrijven. Hierbij richten we ons primair op de ondernemer. Samen met u richten we ons op de veranderingen die het groeiende effect geven. Door de ruime ervaring met herstructurerings- en financieringsvraagstukken en een pragmatische aanpak wordt snel tot de kern van de problematiek gekomen. Vervolgens helpen we u met het opzetten en uitvoeren van het plan van aanpak van de herstructurering, waarmee op korte termijn weer een positieve kasstroom bereikt wordt. Financiering is veelal cruciaal voor herstel - we maken gebruik van ons brede netwerk bij banken, specialistische financiers en investeerders.

Fasen van financiele problemen

Een centrale vraag is altijd ‘hoe sterk is de tegenwind’? Met onze aanpak zorgen we dat onze dienstverlening goed afgestemd is op de situatie van uw bedrijf. De verschillende diensten die Organisatie in Vorm aanbiedt zijn ondergebracht in vier verschillende fasen van tegenwind. Deze zijn Rendementsverbetering, Financiering, Begeleiding van een Turnaround en Begeleiding van een Exit.

Bij langdurige rendementsverslechtering neemt de complexiteit van de problematiek toe. Zo is voor bedrijven in fase 2 naast rendementsverbetering, ook verbetering van de financieringsstructuur nodig. Voor bedrijven in fase 3 is naast verbetering van het rendement en de financieringsstructuur een urgente invoering van een turnaround plan nodig waarbij cashmanagement essentieel is om ‘tijd te kopen’ voor de realisatie van het plan.

 
Wij zijn creatief

Wij combineren denkkracht, analyse en logisch nadenken met CREATIVITEIT. 

Linker én rechter hersenhelften worden verbonden. 

 

Nieuwsbrief ontvangen?